prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održana radionica o izradi predstave i osnovama Robotskog kazališta lutaka

20. ožujka 2018.

U subotu, 17. ožujka 2018. godine, u prostorijama HUB385 održana je radionica o izradi predstave i osnovama Robotskog kazališta lutaka. Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET organizirala je radionicu u suradnji s HUB385, LenTinTin Studios i udrugom Strive!.

Radionicu je uvodnim predavanjem o začetnoj ideji Robotskog kazališta lutaka otvorio glavni urednik u Photomathu i mentor Veljko Kukulj. Nakon uvodnog predavanja polaznici su se upoznali s osnovama i izradom predstave u Robotskom kazalištu lutaka. Autori i voditelji bili su: Mateja Gabor – projekt menadžerica Udruge Strive!, članovi LenTinTin Studios i autori Robotskog kazališta lutaka, autorica i glumica u Kazališnoj družini Pinklec Danka Brumen te programer i konzultant za izradu editora i opcija blok programiranja Andrej Jovanović.

Na kraju je radionice predstavljeno novo CARNET-ovo natjecanje namijenjeno osnovnim i srednjim školama pod nazivom „Lektira na pozornici robotskog kazališta“. Svi polaznici saznali su sve potrebne informacije i savjete o izradi scenarija i prijavama na natjecanje. Tri škole koje prema odluci Ocjenjivačkog suda napišu najbolji scenarij, osvojit će Robotsko kazalište lutaka.

Za sve koji nisu uspjeli prisustvovati radionici, a žele sudjelovati na natjecanju, potrebne informacije mogu saznati na službenim mrežnim stranicama natjecanja ili putem e-adrese rkl-natjecanje@carnet.hr.